Tehnična podpora

Pokličite nas in odgovorili bomo na vaša vprašanja.

POTREBUJETE POMOČ STROKOVNJAKA?

PROJEKTANTI/ ARHITEKTI/ APLIKATIVNE REŠITVE

+386 (0)41 544 610 janez.straziscar@fragmat.si

HIDROIZOLACIJE

+386 (0)41 223 484 rok.korenjak@fragmat.si

TERMOIZOLACIJE

+386 (0)40 654 487 primoz.perko@fragmat.si

PLOSKOVNO OGREVANJE

+386 (0)51 315 344 aleksander.metlika@fragmat.si

EMBALAŽA IN TEHNIČNI IZDELKI

+386 (0)51 337 645 matic.jelenko@fragmat.si

ZA VEČ INFORMACIJ POKLIČITE NAŠO TEHNIČNO SLUŽBO

+386 (0)41 544 610

ALI NAM PIŠITE

tehn.info@fragmat.si

Članki

Članki

Filter
13 zadetki

Sistemske plošče za talno ogrevanje STIROTERMAL

Danes o prednostih talnega ogrevanja ni več potrebno izgubljati besed, saj je to najbolj razširjen sistem ogrevanja. Nabor sistemskih plošč Stirotermal, ki so pomemben element sistema, se je nenehno dopolnjeval. Pomembno vodilo pri tem je bilo, da plošče nudijo potrebno izolacijo, hkrati pa omogočajo kar najbolj enostavno in hitro vgradnjo cevi. Pomembno je tudi, da so plošče oblikovane tako, da zagotovijo čim večjo površino oblitja cevi z estrihom, kar omogoči boljši prenos toplote. Sistemske plošče iz skupine Stirotermal imajo vse navedene lastnosti. Vrhunske rešitve omogočajo prilagajanje različnim individualnim potrebam in posebnostim objekta za energetsko učinkovito ploskovno ogrevanje po meri sodobnega bivanja. Vse plošče Stirotermal so certificirane in imajo izjavo o lastnostih skladno s standardom EN 13163.

Zelenica na strehi

Zelene strehe so čedalje bolj priljubljene. Nekaj je k temu prispevala ekološka ozaveščenost, še več pa zakonske določbe, ki pri gradnji stavb predpisujejo ozelenitev ravnih streh. V Ljubljani to velja za večje stavbe, nekatere evropske države pa zahtevajo ozelenitev za vse novogradnje z ravnimi strehami.

Zaščita stavb pred radonom pri novogradnji in prenovi

Povečana koncentracija radioaktivnega plina radona v bivalnih prostorih predstavlja resno grožnjo za zdravje. Pri načrtovanju novogradnje ali temeljite obnove lahko tveganje z enostavnimi ukrepi znatno zmanjšamo.

To dosežemo s tesnilnim trakom, ki vsebuje kovinsko folijo (najpogosteje aluminij) ali polimerno folijo (npr. HDPE), neprepustno za radon. Za ta namen smo v podjetju FRAGMAT TIM razvili varilni trak RADON VAP AL P4.

Parna zapora v sestavi ravne strehe

S klasično toplotno izolirano ravno streho (toplo streho) rešujemo dva osnovna problema, toplotne izgube in tesnjenje stavbe. Za to sestavo je značilno, da se toplotna izolacija nahaja pod hidroizolacijo, v suhi coni. Vendar nastopi težava, če zanemarimo vpliv delovanja vodne pare.

Zelena streha FRAGMAT DUO PLUS

Z zelenimi strehami vračamo naravi površine, ki jih zasedajo naša bivališča in poslovni prostori, vendar je zelenje na strehi veliko več kot le nadomestna zelenica, saj zadržuje padavinsko vodo in s tem razbremenjuje meteorno kanalizacijo, ščiti vitalne dele strehe pred ekstremnimi vremenskimi pojavi in UV sevanjem, preprečuje hitre temperaturne spremembe, ki so glavni vzrok za staranje materialov, poveča fazni zamik pri prehodu toplote poleti, zmanjšuje raven hrupa in veže prašne delce iz okolice.

Zaščita pred hrupom

Izvedba plavajočega poda oz. estriha je sistem zvočne izolacije, kjer celotni estrih »plava« na zvočno izolacijski podlagi. S tem preprečimo vstop in širjenje udarnega zvoka v masivno konstrukcijo zgradbe. Udarni zvok lahko povzroči hoja, premikanje stolov ali pohištva, razni tresljaji gospodinjskih aparatov ali udarjanje drugih trdih predmetov ob tla. V kolikor uporabimo mehko talno oblogo, lahko izboljšamo učinek dušena zvoka za cca 3dB, učinkovit pa je tudi sistem spuščenega stropa, ki je nameščen s spodnje strani medetažne konstrukcije ter zmanjšuje nivo hrupa v spodnjem prostoru. Obe rešitvi sta namenjeni dušitvi zvoka, ne preprečita pa vstopa udarnega zvoka v konstrukcijo.

To storimo z uporabo elastificirane plošče FRAGMAT EPS SILENT T, ki je nameščena pod cementi estrih po celotni površni ter tako preprečuje vertikalno širjenje udarnega zvoka. Bočno širjenje preprečimo z uporabo traku Stirotrak, kot ločilni sloj med tlakom in obodnimi stenami.

Temeljna blazina Hidroproof

S temeljno blazino po sistemih Hidroproof sočasno rešimo več problemov. Stavbo zaščitimo pred talno vlago in radonom, toplotne izgube skozi tla na terenu pa zmanjšamo na minimum. Namesto klasičnih pasovnih temeljev imamo betonsko ploščo, ki leži na neprekinjenem toplotnoizolacijskem sloju iz XPS plošč visoke nosilnosti, tako imenovani temeljni blazini, hidroizolacija pa je lahko vgrajena med spodnjim in zgornjim slojem toplotne izolacije ali na podložnem betonu, odvisno od izbranega sistema.

Sanacija ravnih streh, balkonov, teras

Sistemi ravnih streh prednostno rešujejo tehnične zahteve s področja tesnjenja in toplotne izolacije. Različne nadgradnje oziroma sanacije pa izboljšajo njihovo zanesljivost in trajnost ali omogočijo njihovo uporabo. Z razmeroma nizkim vložkom tako pridobimo dodatne zunanje bivalne ali zelene površine.

Radon predstavlja grožnjo za zdravje

Pri rekonstrukcijah in novogradnjah dajemo prednost plinotesni izvedbi talne konstrukcije. To dosežemo s plastjo tesnilnega materiala, ki  vsebuje kovinsko folijo. Slednja predstavlja za pline skoraj neskončno zaporo. Fragmat odslej v ta namen nudi bitumenski elastomerni trak armiran s poliestrskim nosilcem in ALU folijo, ki nosi ime Radon Vap AL P4. Gre za izdelek 3 v 1, saj ga lahko uporabimo za tri osnovne namene: za izvedbo parne zapore na ravni strehi (elastomerni bitumen omogoča vgradnjo tudi pri nizkih temperaturah), za hidroizolacijo proti talni vlagi in vodi (pod povišanim pritiskom) ter za zaščito pred radonom.

Lahek toplotni izolacijski beton Politerm

Ima majhno gostoto, dobro toplotno izolativnost, visoko nosilnost in široko področje uporabe – od tal do strehe objekta. Uporabimo ga lahko pod cementnim estrihom, kjer izravnamo vse neravnine ali kot polnilo med inštalacijami. Vmesni sloj lahko služi kot podlaga za namestitev toplotne izolacije oz. zvočne izolacije v sistemu plavajočih podov.

FRAGMAT IZOTHENE, bitumenska samolepilna hidroizolacija

Izothene se primarno uporablja za izvedbo hidroizolacije podzemnih delov stavb (temelji, tlaki, vkopane stene, hidroizolacija cokla) in kot parna ovira ravnih in poševnih streh (tudi kot takojšnja zaščita pred padavinami). Zelo primeren je za tesnjenje oblikovno zahtevnih detajlov (inštalacijski preboji, priključki na panoramska okna, vrata). Izberemo ga, kjer je izvedba klasične hidroizolacije zaradi omejenega prostora otežena ali nemogoča in kadar ne smemo uporabiti odprtega ognja (lesene in montažne hiše, aplikacije na XPS in EPS plošče ali elemente). Vgrajeno membrano je treba v nekaj tednih zapreti z nadaljnjimi sloji, da je zaščitena pred UV žarki.

Nazaj
    Naprej